LNG

Vervoer is onontbeerlijk in onze moderne samenleving.

 

Om de komende decennia te voldoen aan de groeiende wereldwijde vraag naar energie moet de wereld alle beschikbare energiebronnen gebruiken.

 

G&V Energy Group bereidt zich al enige tijd voor op deze uitdagingen en investeert in de ontwikkeling van deze schoonste fossiele brandstof.

 

Samen met Rolande, marktleider op het gebied van LNG in Nederland, baten we 5 LNG stations uit op strategische liggingen.

LNG maakt transport

duurzamer én

winstgevender.

- Jolon van der Schuit,
CEO van Rolande

LNG rechteroever Haven Antwerpen

Kaai 528
Antwerpen

LNG Habay

ZI Des Coeuvins
Habay
Op de verkeersas die Duitsland met Frankrijk verbindt

LNG Meer/Hoogstraaten

Londenstraat 3
Hoogstraten/Meer
in de provincie Antwerpen op de grens met Nederland

LNG Waregem

Anzegemseweg 14
Waregem
Op de belangrijkste Noord-Zuid verkeersas voor transittransport door België

LNG Zellik

Brusselsesteenweg 379
Zellik

Wat is LNG?

Liquefied Natural Gas is de energiezuinige brandstof voor vrachtwagens en zwaar transport. Het is vloeibaar hoogcalorisch aardgas dat verkregen wordt door het gas op -160° te brengen. Hierdoor heeft het gas ook een enorm hoge energiedichtheid.
U rijdt er 3,5 keer verder mee dan met CNG.

 

LNG heeft een grote energie-inhoud

Help broeikasgasemissies te verminderen en ga voor minder geluidsoverlast. Duurzaam transport wordt steeds populairder en toonaangevende fabrikanten van trucks bieden tegenwoordig een breed aanbod aan hoogwaardige LNG-trucks. Deze trucks doen in vermogen, koppel, laadvermogen en actieradius zeker niet onder voor de moderne dieseltrucks en deze ontwikkeling gaat nog steeds door.

 

LNG is veel schoner dan diesel

Er is 10 tot 15% minder CO2-uitstoot en 30% minder gezondheidsschade door fijnstof en NOx. Een LNG-motor produceert minder geluid dan een dieselmotor. Hierdoor komt u in sommige landen in aanmerking voor een Piek-certificaat en is stadsdistributie ook geen enkel probleem.

LNG-schema

Veilig LNG tanken

LNG Waregem