G&V Energy Group en Rolande openen hun derde LNG-tankstation in België

14.06.22

Met het station in Meer openen we samen met Rolande, marktleider op het gebied van LNG in Nederland, een derde LNG-tankstation in België.

 

Hiermee bieden we samen met de stations in Antwerpen en Habay, een dekkend LNG-netwerk in België. “Een belangrijke stap in de verduurzaming van het goederentransport.”

 

Duurzame partner Rolande

 

“Wij geloven in ‘groener’ transport dat tegelijkertijd rendabel is”, aldus Jolon van der Schuit, CEO van Rolande. “Op dit moment zijn LNG en Bio-LNG daar de aangewezen brandstoffen voor. Met bio-LNG bespaart zwaar wegtransport 99,8 procent aan CO2-uitstoot ten opzichte van diesel en dragen we bij aan de doelstelling van de Europese Commissie om in 2030 klimaatneutraal te opereren.”

 

Het nieuwe station is gevestigd aan de Londenstraat 3 in Hoogstraten/Meer en is een openbaar 24/7 zelfbedieningsstation met twee liquefied natural gas (LNG)-pompen. De capaciteit bedraagt 150 voertuigen per dag, waarbij een snelle tankbeurt zonder lange wachttijden gegarandeerd wordt. 

 

G&V Energy Group klaar voor de duurzame transitie

 

Transporteurs worden steeds meer geconfronteerd met prominente vraag van klanten om hun transport zo duurzaam mogelijk te maken. Daarom gaat G&V samen met hen steevast opzoek naar de meest passende en langdurige oplossing. Hetzij klassieke - of alternatieve brandstoffen (zoals LNG of EV), maar vaak is het de slimme combinatie van beiden die het duurzaamst blijkt.

 

“Op vraag van heel wat grote transporteursklanten, werd deze locatie in Meer gerealiseerd.  Deze locatie ligt op één van de belangrijkste verkeersassen voor transit transport door België.”, aldus Xavier Dewulf, CEO van G&V Energy Group. “Bij zwaar vervoer kan LNG momenteel nog steeds de beste oplossing bieden op deze vraag. Naast deze locatie staan dit en volgend jaar nog enkele belangrijke locaties op de planning, waaronder Zellik en Waregem die openen in augustus.”

 

Ontdek het volledig truck netwerk

Ontdek het volledig CAPS LNG netwerk

100% Belgian company.

Deel deze vestiging